it-säkerhet

Checkpoint tar sikte på botnät

Lämna en kommentar

Check Points säkerhetsmjukvara för bladservermiljöer är utvecklad specifikt för skydd mot botnät.

It-säkerhetsföretaget Check Point Software lanserar en säkerhetsmjukvara för bladservrar som utmärker sig genom att i första hand vara inriktad mot botnät.

Botnät är nätverk av datorer som infekterats med skadlig kod, en hotbild som på sista tiden blivit allt mer aktuell

Mjukvaran, Anti Bot Software Blade, uppges kunna upptäcka både botnät-infekterade datorer och kommunikationer från de kontrollservrar som dessa tar order ifrån.

Mjukvaran i sig är konstruerad för att köras på Check Point gateway-system som även kan köra andra säkerhetsapplikationer, säger föetagets grundare och vd Gil Schwed.

Enligt honom är den nya produkten revolutionerande genom att den designats redan från grunden för att skydda mot botnät. ”Det är sannolikt vårt största produktlansering någonsin”, menar han.

Själva hjärtat i mjukvaran utgörs av en anti-botnätsökmotor som enligt företaget identiferar botnät genom att fokusera på tre områden: Det första är upptäckt av kontrollservrar via ip-adresser, dns-anrop och url-adresser. Det andra området rör analys och upptäckt av misstänkta kommunikationsmönster, medan det tredje området handlar om att blocka misstänkta förbindelser.

Anti Bot Software Blade är också den senaste säkerhetsapplikationen att ingå i företagets mjukvarublandarkitektur, som låter kunder välja vilka säkerhetskomponenter de vill köra på en och samma hårdvaruplattform.

Andra mjukvarublad inkluderar komponenter som brandväggar, vpn-anslutningar och applikationskontroll.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s