it-säkerhet

Firefox ska bli säkrare

Lämna en kommentar

Vill du ha en säker webbläsare är Google Chrome i dagsläget det bästa valet. Sandlådetekniker, där varje webbsida körs i en separat process, och ett gediget säkerhetsarbete ligger bakom framgångarna.

Internet Explorer är också en webbläsare som skärpt till sig rejält på säkerhetsfronten. Internet Explorer har bland annat stöd för integrerad antivirus.

Firefox har inte hängt med men lovar att skärpa till sig under 2012.

Jonathan Nightingale säger i en intervju med Internetnews att sandlådetekniker är ett område som Firefox tittar noggrant på.

”Sandboxing erbjuder riktiga fördelar men det är ingen silverkula. Det är däremot något vårt plattformsteam studerar” säger Jonathan som tillägger att utmaningen för Firefox ligger i att implementera tekniken utan att behöva skriva om så mycket av koden.

Säkerhetsarbetet hos Firefox är ständigt pågående och Mozilla kommer se över uppdateringsrutinerna för att snabbare trycka ut fixar när det uppstår nya säkerhetsproblem.

Den nya typen av säkerhetsuppdateringar kallas för ”hotfix addons” och kommer ske utan att användaren märker något. I några fall kan uppdateringarna läggas till utan att starta om webbläsaren. Användare som vill bli meddelade när en uppdatering läggs till kommer däremot kunna välja det alternativet.

Förra året skruvade Firefox upp utvecklingstakten rejält och började lansera nya versioner var sjätte vecka, de här nya tysta uppdateringarna kan ses som en fortsättning på den linjen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s