it-säkerhet

Var tredje dator i Nordamerika anföll medan du är online

Lämna en kommentar

En djupgående analys av den typ av brottslighet i Nordamerika och Västeuropa under de första sex månaderna av 2012 av Kaspersky Lab fann att datorer 33,4% av Internetanvändarna i Västeuropa och Nordamerika attackerades minst en gång medan du surfar på bana.

De två värst drabbade länderna var Italien och Spanien, som är i riskgrupp (över 40% av datorer attackerade samtidigt online). 

Alla andra länder i studien delas in mediet riskgruppen (21-40%), förutom Danmark, som är en av de säkraste länder med mindre än 20% av anföll användare. 

Nästan hälften av de nordamerikanska och västeuropeiska länder analyseras i den globala Top 20 i antal Internet-användare. Massor av människor i dessa länder behålla sina pengar på bankkonton och använda sina bankkort för att betala för varor och tjänster när du handlar på nätet. 

Cyberbrottslingar vet detta och det är därför de flesta av sina attacker i Nordamerika och Västeuropa mål finansiell information. I dessa regioner finns ett stort antal datorer infekterade med robotar som samlar finansiella data:

mer än 70% av Sinowal attackerna, över 40% av SpyEyes attackerna och cirka 25% av ZBot (Zeus) riktade attacker användare som bor i dessa . länder Förutom att få obehörig tillgång till användarnas bankkonton, cyberbrottslingar tar ett aktivt intresse för PayPal betalningssystemet och nätbutiken eBay:

dessa system respektive står för 34% respektive 9% av alla nätfiskeattacker utförs i Nordamerika och västra Europa. Båda online-system är kopplade till användarnas bankkort, vilket ger cyberbrottslingar möjlighet att rensa ut sina konton. Liksom referenser,

nätfiskare också försöka lura användare av andra konfidentiella uppgifter, såsom personnummer, födelsedatum och CVV2 säkerhetskoder för kreditkort. För att ta itu med dessa frågor Kaspersky Labs nya flaggskepp konsumentprodukter Kaspersky Internet Security 2013 innehåller nya Säker Pengar teknik som ger användarna ett komplett skydd för deras online köp och online banktransaktioner. 

Yuri Namestnikov, Senior Malware Analyst på Kaspersky Lab, kommenterar: ”Länder där Internet penetrationsgrad är höga, och online banktjänster är populära, lockar cyberbrottslingar som sätter deras allt mer sofistikerade tekniker på prov där. 

Ett bra exempel är Zitmo malware familjen som arbetar parallellt med Zeus Trojan. Zitmo angriper mobiltelefoner när pengar överförs via Internetbank, och skickar transaktioner verifieringar nummer (Tans) till cyberbrottslingar, förbi bankernas två-faktor autentisering system. ” ”I överskådlig framtid kommer mobila banktjänster att bli ett nytt fokus för cybercriminal aktivitet . 

Denna förändring kommer att bero på den växande populariteten för banktjänster bland smartphone och Tablet ägare PC, och det faktum att många mobila enheter inte har säkerhetsprodukter installerade på dem. 

Enheter som kör enligt Android OS kommer att bli den mest sannolika målen för attacker, ”Namestnikov till. 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s