it-säkerhet

Säkerhetsexperterna: ”Oracle – fixa Java nu!”

Lämna en kommentar

Flera säkerhetsexperter har tröttnat på problemen kring Java och uppmanar nu Oracle att skärpa sig.

Efter en rad säkerhetsproblem i Java de senaste veckorna uppger säkerhetsexperter nu att Oracle måste genomföra dramatiska förbättringar för att ställa problemen till rätta.

– Oracle borde skriva om Java från grunden innan alla helt tappar förtroendet för det, något som kan sprida sig till Oracles övriga produkter, säger Andrew Storms på säkerhetsföretaget Ncircle Security.

Andres Storms och andra säkerhetsexperter har reagerat på den allvarliga sårbarheten som upptäcktes i Java för några veckor sedan, och som utnyttjas aktivt i olika attacker på nätet. Den 13 januari släppte Oracle en säkerhetsuppdatering som även den visade sig ha allvarliga säkerhetshål.

Efter att Oracle släppte uppdateringen till Java bestämde sig den amerikanska säkerhetsmyndigheten, US CERT, för att uppmana användare att stänga av Java helt i sina webbläsare på grund av för många säkerhetsrisker.

Flera säkerhetsexperter föreslår att Oracle borde se över sina rutiner kring utveckling och utföra mer rigorösa tester innan företaget släpper en uppdatering, något Microsoft började med för nästan ett decennium sedan.

Läs mer hos IDG

Källa: IDG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s