it-säkerhet

Facebook-trojan stjäl dina uppgifter

Lämna en kommentar

Ett säkerhetsföretag har upptäckt en ny trojan som lyckats stjäla över 16 000 användaruppgifter från drabbade Facebook-användare.

Säkerhetsföretaget Eset uppger att man upptäckt en ny trojan som angriper användare på Facebook. Trojanen som fått namnet Pokeragent attackerar användare som spelar Zyngas pokerspels-app, Texas Hold’em Poker. Spelet har över 35 miljoner aktiva användare varje månad.

Enligt Eset är det fortfarande okänt exakt hur trojanen smittar användare, men den ska enligt uppgift använda sig av flera så kallade botnät som attackerar en stor mängd datorer.

pokeragent facebook

Väl installerad på en dator stjäl trojanen användarens inloggningsuppgifter till Facebook och skickar tillbaka dessa till en server på nätet. Med dessa uppgifter försöker upphovsmännen bakom trojanen att samla in uppgifter om användarens kreditkort som används i Facebook-spelet Texas Hold’em Poker.

Dessutom skapar trojanen falska statusuppdateringar som ser ut att komma från den användare som drabbats. Statusuppdateringarna innehåller länkar som pekar till en falsk Facebook-sida. På den falska Facebook-sidan uppmanas besökaren att skriva in sina inloggningsuppgifter.

Trojanen Pokeragent har främst attackerat Facebook-användare i Israel och enligt Eset har över 16 000 användare fått sina inloggningsuppgifter till Facebook stulna.

Så skyddar du dig

För att skydda dig mot den här typen av attacker rekommenderar Eset att du alltid har ett uppdaterat säkerhetsprogram installerat. Du kan även installera Esets säkerhets-app på Facebook som är gratis och som varnar för eventuella nätfiskeattacker.

Eset uppmanar även användare att vara försiktiga med att lagra kontokortsinformation i någon av de appar som finns på Facebook.

Källa: IDG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s