it-säkerhet

Öppen källkod värsta säkerhetsboven

Lämna en kommentar

Öppen källkod värsta säkerhetsboven

Så lyder en artikel skriven av IDG vart det framgår i artikeln företag som på står något sådant  att öppen källkod är värsta boven jag säger då det att det är dom som är Köpta av Microsoft och tror på vad Microsoft säger, För Microsoft kan det ta upp till ett år innan dom fixar en bugg i deras system och dom har varit medveten om buggen hur länge som helst men inte gjort något åt det. Dom vill bara tysta ner det för att inte ”Oroa” användarna.

Öppen källkod är det buggar så i regel så är det åtgärdat så fort som möjligt man väntar inte ett år på att åtgärda något. Dom vill ha ett säkert system så användarna kan lita på dom, genom öppen källkod  jag citerar
Jesper Andersson, säkerhetskonsult på Safeside Solutions har jobbat med den här typen av frågor i över tio år. Han säger att öppen källkod inte är ett problem i sig. ” Han har helt rätt det.

Han fortsätter ”Han anser att stängd källkod automatiskt betyder ingen insyn och att ett förtroende måste etableras mellan användaren och tillverkaren.

Läs mer hos IDG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s