it-säkerhet

McAfee vinnare på växande säkerhetsmarknad

Lämna en kommentar

Marknaden för säkerhetsprogram växte med 7,9 procent under fjolåret. Den stora vinnaren i Gartners rapport är McAfee, som ökade intäkterna med 37 procent.

Totalt omsatte den globala marknaden för säkerhetsmjukvara 19,2 miljarder dollar under 2012. Det motsvarar drygt 127 miljarder kronor, och är 7,9 procent mer än året före. Det skriver Gartner i sin senaste säkerhetsrapport.

En förklaring som anges för den stora tillväxten är att det hela tiden utvecklas nya hot, inte minst i spåren av en trend som bring your own device, som har givit skjuts åt företagens säkerhetsinvesteringar.

– Under 2012 såg vi en ökad efterfrågan efter säkerhetsverktyg för både konsumenter och företag. Men alla regioner visade inte lika bra tillväxt. Som väntat drog Västeuropa ner siffrorna på grund av ekonomisk osäkerhet, men det påverkades även av förhållandet mellan euron och dollarn, säger Ruggero Contu, analyschef på Gartner.

Symantec är fortfarande den klart största säkerhetsleverantören med en marknadsandel på 19,6 procent. Tillväxten för listans nummer ett var dock blygsam, bara 2 procent.

Betydligt högre tillväxt uppvisar den näst största leverantören, McAfee, som växte med 37 procent och har en global marknadsandel på 8,8 procent. Det stora uppsvinget förklaras delvis av stark organisk tillväxt, men även med förvärv och inte minst den indirekta effekten av intäktsnedskrivingen efter att McAfee förvärvats av Intel.

Här är Gartners fem i topp-lista över säkerhetsleverantörer baserat på intäkterna från 2012:
Symantec 19,6 procent
McAfee 8,8 procent
Trend Micro 6,1 procent
IBM 5 procent
EMC 3,7 procent
Övriga 56,8 procent

Källa: IDG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s