it-säkerhet

Så ska Adobe göra kunder av pirater

Lämna en kommentar

Enligt Adobe är problemet med piratkopiering självförvållat av industrin, och endast industrin kan lösa problemet.

Just nu pågår antipiratmässan Anti-Piracy and Content Protection Summit i Los Angels där de största aktörerna inom nöjesindustrin och programindustrin träffas för att diskutera piratkopiering och olaglig fildelning.

Under gårdagen gjorde Adobes antipiratchef, Richard Atkinson, ett uttalande där han uppger att Adobe kommer att ändra sin strategi kring piratkopiering och försöka omvandla piraterna till betalande kunder.

– Alla är trötta på hela konceptet kring antipirater och termen innehållsskydd. Det känns som en kamp som pågått i över 20 år mellan de ”goda” och de ”onda”, säger Richard Atkinson.

Han tillägger att hela problemet med piratkopiering kommer till viss del från företagen själva. Och det är endast dessa företag som kan lösa problemet.

– Jag tror inte att de personer som kopierar våra program är dåliga människor eller att de är ute efter att stjäla. Jag tror att de kopierar för att de helt enkelt inte har råd att köpa programmen, säger Richard Atkinson, enligt Torrentfreak.

Adobes nya strategi går ut på att sälja sina program som löpande prenumerationer istället för engångslicenser. Företaget lanserade nyligen Creative Cloud som låter användarna prenumerera endast på de program som de använder. Enligt Adobe gör den här modellen att företaget kan sänka sina omkostnader och priser.

Tidigare i veckan gjorde det amerikanska filmbolaget Warner Bros ett liknande uttalande, och uppger att industrin måste ser över hur den kan förbättra sina erbjudanden till kunderna.

Källa: PC För Alla

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s