it-säkerhet

Företagsdatorer kryllar av Java-hål

Lämna en kommentar

Merparten av företagssystemen har mer än en version av Java installerad – många av dessa är utdaterade vilket utgör en stor säkerhetsrisk.

Trots att Oracle har gjort väsentliga säkerhetsförbättringar i Java under de senaste sex månaderna utgör Java-sårbarheter ändå fortfarande en stor säkerhetsrisk för många företag. Problemet är att merparten använder utdaterade versioner, något som framkommer i en ny rapport från säkerhetsföretaget Bit9.

Rapporten är baserad på data från uppskattningsvis en miljon datorer stationerade hos 400 företag som använder Bit9:s rapporteringstjänst.

Uppgifterna visar att Java 6 är den vanligast förekommande versionen av Java. Mer än 80 procent av företagen använder fortfarande den.

Den publika supporten för Java 6 avslutades i april i år, men kunder som har ett särskilt avtal med Oracle kan fortsätta att ladda ned säkerhetsuppdateringar.

Java 7, den version som Oracle har fokuserat på när man har arbetat med att förbättra säkerheten, finns enbart installerad hos 15 procent av systemen.

Källa: IDG News

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s