it-säkerhet

Se upp för den nya Instagram-bluffen

Lämna en kommentar

Säkerhetsföretag varnar för ett bluffprogram som utger sig vara en pc-version av bildtjänsten Instagram.

De senaste dagarna har det visats en annons på både Facebook och Twitter som gör reklam för ett program som heter ”Instagram for PC”. En påstådd pc-version av den populära bildtjänsten Instagram.

Säkerhetsföretaget Symantec går nu ut med en varning och uppger att det handlar om en bluff. Instagram som ägs av Facebook finns endast som appar för mobila enheter same en webbversion, några klientversioner för pc eller Mac finns inte.

– Den påstådda pc-versionen av Instagram för pc levererar inte vad den utlovar. Det här är ännu ett verktyg från bluffmakare som försöker locka användarna att skriva in sina personliga uppgifter. Information som sedan kan användas i vinstsyfte, skriver Satnam Narang på Symantec i ett blogginlägg.

Om användaren laddar ned filerna innehåller de vad som uppges vara en så kallad emulator som säger sig kunna köra Instagram på en pc. Enligt Satnam Narang innehåller filerna dock inte någon skadlig kod.

Filerna fungerar dock inte utan tar användaren till en webbsida där denne uppmanas att skriva in sina personliga uppgifter för en undersökning. Enligt Satnam Narang har kampanjen trots allt lyckats sprida sig ganska bra på nätet med över 6 000 delningar på Twitter, Facebook och Google+.

Källa: IDG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s