it-säkerhet

De är världens värsta hackare

Lämna en kommentar

Symantec Security Response har under den senaste tiden samlat in detaljer kring de mest aktiva hackergrupperna i världen och kan nu avslöja den grupp man bedömt vara den absolut skickligaste och farligaste i världen.

Gruppen som uppges operera från Kina kallar sig Hidden Lynx och består av mellan 50 till 100 aktiva personer. Gruppen har inriktat sig på stora mål som internationella företag och statliga myndigheter över hela världen.

Symantecs team pekar på ett antal egenskaper som gör Hidden Lynx extra oroväckande. Bland annat ska de aktiva personerna ha en hög teknisk skicklighet, vara oerhört organiserade, ha stora tekniska och ekonomiska resurser och dessutom visa ett stort tålamod i sina attacker.

Det är slutsatsen som Symantec drar efter att ha studerat flera angrepp som gruppen utfört den senaste tiden. Hidden Lynx uppges också vara pionjärer inom den hacking-teknik man kallar för ”watering hole”, har tidig tillgång zero-day-sårbarheter och är ovanligt skickliga på att attackera olika delar av en leveranskedja för att nå det verkliga målet. Till exempel har man infekterat fabriksnya datorer hos en leverantör för att därefter vänta på att de ska levereras till det slutgiltiga målet för attacken. Tålamod verkar med andra ord bara vara förnamnet.

”I Sverige är vi väldigt blåögda och inser inte att väldigt många av våra företag handskas med mycket intressant information för grupper som Hidden Lynx. Vi levererar många tjänster och produkter till andra länder och stora organisationer och blir i och med det intressanta som måltavlor. För, kom ihåg – även om du inte är slutmålet för attacken kan du vara delmålet!”, säger Per Hellqvist, säkerhetsexpert på Symantec, i ett uttalande efter att Symantec presenterat upptäckten.

Läs hela Symantecs rapport om Hidden Lynx här.

Källa: IDG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s