it-säkerhet

Lång återhämtningstid efter datahaveri

Lämna en kommentar

En ny undersökning visar att det kan ta över en vecka innan svenska företag helt fått igång driften igen efter ett datahaveri.

Proacts återkommande undersökning Lagringsbarometern, där 50 svenska börsbolag och 50 svenska kommunala bolag deltagit visar att det tar allt från några dagar till över en vecka för vartannat börsbolag och vart tredje kommunalt bolag att få igång driften efter ett datahaveri. Detta kan givetvis medföra betydande ekonomiska förluster och merkostnader.

– Vissa organisationer kan kanske klara en veckas nedtid. Dock har jag väldigt svårt att se att svenska börsbolag går oskadade från en vecka utan åtkomst till exempelvis tillgång till databaser och andra kritiska funktioner, säger Per Sedihn, teknisk chef på Proact.

50 procent av de kommunala bolagen och 64 procent av börsbolagen anger att de har gjort en total genomgång av backup-miljön under det senaste halvåret. Ungefär vart tionde kommunalt bolag (14 procent) och börsbolag (12 procent) vet inte när de senast gjorde en genomgång av backup-miljön. 44 procent av börsbolagen och 36 procent av de kommunala bolagen uppskattar att det skulle ta dem minst flera dagar att få igång driften igen

Källa: IDG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s