it-säkerhet

Microsoft: ”Vi lämnar inte ut data hur som helst”

Lämna en kommentar

Detta uttalande är bara för att rädda sitt eget skin, så inte företagen byter över till Linux som är säkrare än Microsoft.

Än en gång går Microsoft ut och försvarar sig mot påståenden om att de skulle lämna ut kunders data vind för våg till myndigheter.

Under de senaste månaderna har det publicerats flera artiklar i amerikanska tidningar där det påstås att Microsoft har ett mycket tätt samarbete med den amerikanska säkerhetsmyndigheten NSA, och att stora mängder data från företagets kunder överlämnas nästan utan några begränsningar.

Microsoft går nu ut och försvarar sig och säger att vare sig NSA eller några andra myndigheter har fri tillgång till företagets data.

– Vi bistår inte myndigheter med direkt och obegränsad tillgång till dina data, förklarade Adrienne Hall, Microsofts chef för Trustworthy Computing, under ett tal på Cloud Security Alliance Congress.

Adrienne Hall påpekade också att man till och med har stämt den federala myndigheten för att få möjlighet att lämna ut uppgifter om hur många förfrågningar man får från NSA, något som inte är möjligt i dag på grund av rådande lagar.

Källa: IDG News

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s