it-säkerhet

Så kollar du om någon har snokat i din Gmail

Lämna en kommentar

Är du verkligen säker på att ingen har ditt lösenord till Gmail? Så här kontrollerar du om någon annan varit inne på ditt konto.

Ditt e-postkonto innehåller antagligen en hel del känslig information som du inte vill ska hamna i orätta händer. Inte minst för att vissa av dina e-postmeddelanden kan innehålla lösenord till andra tjänster, eller ge någon möjlighet att ändra dina lösenord.

Google har dock ett litet verktyg som gör det möjligt att kontrollera om någon annan än du har loggat in på Gmail. Så här gör du för att kontrollera.

Logga in på Gmail och rulla ned till botten av sidan. Till höger finns det en liten länk med texten ”Information”. Klicka på den.

Nu öppnas ett litet fönster med tre kolumner som visar tre saker, vilken typ av klient som loggat in, från vilken ip-adress inloggningen skett och när. Här är det viktigt att du håller reda på vilka enheter du själv använder för att inte misstolka uppgifterna.

Raderna som heter smtp behöver du inte oroa dig för då det beskriver aktivitet mellan olika mejlservrar.

När du läser uppgifterna kan du se om någon loggat in från antingen ett operativsystem, webbläsare eller mobil enhet som skiljer sig från de du använder. Ser du en rad i listan som ser misstänkt ut bör du byta ditt lösenord omedelbart. Det finns då risk för att någon annan har tillgång till ditt lösenord och kontrollera dina mejl.

För att kontrollera vilken ip-adress din dator använder kan du använda tjänsten Whatsmyip.com. Tänk på att denna endast visar den ip-adress du sitter på just nu. Använder du en annan dator eller mobil enhet utanför ditt hem visas sannolikt en annan ip-adress.

Källa: PC För Alla

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s